Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Zamknij

Mity na temat odchudzania

No własnie. Mity na temat odchudzania. Są ich setki, ciągle powstają nowe a stare ewoluują. Niektóre powtarzane nawet przez osoby z niemałym stażem treningowo – dietetycznym, spora część…

Przepis na sałatkę śródziemnomorską

Po kilku przepisach na bazie mięsa przyszedł czas na przepis na sałatkę – nazwijmy ją śródziemnomorską. Sałatką taką można nazwać wszelkie greckie czy też włoskie sałatki lub prawdopodobnie…

Jak usmażyć stek (T-Bone)

Kilka dni temu zapytałem Was na facebooku jakie potrawy z wołowiny lubicie najbardziej. Wśród najczęściej pojawiających się odpowiedzi padały carpaccio, tatar i steki. O ile carpaccio jest mi…

Kurczak zapiekany w szynce parmeńskiej z bakłażanem i pomidorkami

Kolejny szybki i dietetyczny przepis na blogu fitness-food.pl to propozycja zapieczenia piersi z kurczaka w szynce parmeńskiej z dodatkami warzyw i przypraw charakterystycznych dla kuchni śródziemnomorskiej. Danie bardzo…

Co jeść po treningu

O tym na jakich produktach należy bazować przygotowując posiłek przed treningowy dowiedzieliście się już jakiś czas temu. Dziś po krótce opiszę Wam z kolei jak powinien wyglądać pełnowartościowy…

Wołowina ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Jeden z czytelników zwrócił mi ostatnio uwagę, że na blogu pojawia się zbyt mało przepisów z wołowiną. Przejrzałem kategorię i faktycznie, oprócz burgerów, tataru (jak zrobić tatar?), zrazów,…

Jak obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne

W wielu Waszych mailach pojawiają się bardzo często podstawowe pytania dotyczące przygotowania diety. Bardzo często pytacie o możliwość stosowania zamienników dla poszczególnych produktów, pytacie o to czym jest…

Mięso mielone zapiekane z cukinią i bakłażanem

Dziś udajemy się w kulinarną podróż do Grecji. Na naszym stole zawitają smaki i aromaty znane wszystkim z tamtejszych restauracji i tawern. Aromatyczny bakłażan, soczysta cukinia, pieczony ser…

Makaron orkiszowy z tuńczykiem i zieloną fasolką

Ostatnimi czasy zdecydowanie częściej od ryżu i kaszy w mojej kuchni gości makaron. Makaron orkiszowy. Jeśli wśród Was uchował się jeszcze ktoś kto nie do końca wie czym…

Moje ulubione przyprawy

Większość zawodników oraz amatorów sportów siłowych stosuje się ściśle do rozpisek menu typu 200g mięsa + 100g ryżu + sałata + 10ml oliwy z oliwek. Jedząc przez większość…

(kolejne) 5 profili na Instagramie, które musisz śledzić (Fit Instagram)

Instagram rozwija się w niesamowicie szybkim tempie. Nie ma praktycznie tygodnia, żebym nie dostał powiadomienia o znajomym który założył sobie konto na tym portalu. Jeszcze nie tak dawno…

Jaglanka z jabłkami, malinami i borówkami #jedzjabłka

Polska jest największym producentem jabłek w Europie. Ponad połowa wyprodukowanych w Polsce jabłek jeszcze nie dawno trafiała do Rosji. Nałożenie embargo na eksport tego pysznego owocu może bardzo…

8 rad dla osób zaczynających przygodę z siłownią

Zakładam, że każda osoba która zagląda na tego bloga uprawia jakiś sport. Czy to amatorsko czy profesjonalnie. Widzę to po pytaniach które do mnie przysyłacie, po komentarzach na…

Lekka sałatka z zielonych szparagów

Sezon na szparagi powoli się kończy. Do kremu ze szparagów i sałatki na bazie kaszy bulgur, do których przepisy możecie znaleźć tutaj dołącza dziś kolejna szybka w przygotowaniu,…

Orzechy brazylijskie i ich cenne właściwości

Orzechy są nieodłącznym elementem mojej diety. Orzechy nerkowca, orzechy pekan, migdały ale przede wszystkim orzechy brazylijskie to te rodzaje na które stawiam najczęściej. Dziś opiszę pokrótce właściwości tych…

Co jeść przed treningiem

Jak zapewne wiesz, w każdym sporcie odpowiednio dobrana dieta stanowi ok 70% sukcesu. Pozostałe 30% to trening i regeneracja. Najważniejszymi posiłkami w ciągu dnia są posiłki około treningowe….

Kasza bulgur z zielonymi szparagami, fetą i suszonymi pomidorami

Jako że sezon szparagowy trwa niestety bardzo krótko, trzeba wykorzystać ten okres jak najlepiej. Dziś zaproponuję Wam potrawę, którą niektórzy potraktują jako sałatkę ale dla mnie jest to…

Makaron z twarogiem, bananem i prażonymi migdałami

Ostatnio coraz częściej łapię się na zamianie tradycyjnego posiłku (mięso+węgle+warzywo) na jakąś bezmięsną alternatywę. Czasem jest to pasta jajeczna z makrelą, czasem z tuńczykiem, a od kilku tygodni…