fitness-food.pl zdrowa żywność

Pasty i nabiał

PASTA JAJECZNA Z TUŃCZYKIEM

Dziś na naszym kulinarnym blogu kolejny dietetyczny przepis na bazie jaj. Jajka (szczególnie białka jaj) to produkt bardzo często występujący w dietach sportowców. Jajecznice, omlety to praktycznie codzienność. Dziś przepis na błyskawiczną pastę jajeczną z tuńczykiem. Idealna do posmarowania kanapek jak i również do spożycia solo. Zapraszam.

Czas przygotowania: 15 minut
Składniki (1-2 porcje)

3 jajka
50g tuńczyka (pół puszki tuńczyka w kawałkach, po odsączeniu wody/oleju)
łyżeczka majonezu light
10ml oliwy z oliwek
szczypiorek
pieprz
sól

Przygotowanie

W misce umieszczamy pół puszki tuńczyka, 3 ugotowane na twardo i drobno posiekane jajka, bardzo drobno posiekany szczypiorek, łyżeczkę majonezu light, łyżkę oliwy z oliwek oraz przyprawy. Wszystko razem dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na min. godzinę. Podajemy z pieczywem razowym lub solo.

Wartości odżywcze

Białko: 23,5 g
Węglowodany: 1,4 g
Tłuszcz: 26,9 g
Kalorie: 344 kcal

3 Comments PASTA JAJECZNA Z TUŃCZYKIEM

  1. Asia

    Bardzo smaczna :) jeśli się dobrze przyprawi, jest naprawdę wyśmienita, idealna na śniadanie czy kolację, na dodatek tak mało kaloryczna. Polecam!

  2. Oliwier

    Odkąd pamiętam moja Mama taką robi. Jest pyszna. A teraz mogę ją dodatkowo wykorzystać do budowania suchej masy mięsniowej ^^

Leave A Comment

CommentLuv badge