fitness-food.pl zdrowa żywność

Ciastka i desery / Przepisy

Jak zrobić krem kokosowy

Smakuje jak znany wszystkim baton kokosowy i syci na długo. Czy to nie brzmi jak przepis na idealny deser? Do przygotowania naturalnego kremu kokosowego potrzebujesz:

Potrzebne składniki:

Przygotowanie:

  1. Pastę kokosową rozpuść.
  2. Weź 2 żółtka i dodaj je do ostudzonej, rozpuszczonej pasty kokosowej.
  3. Wymieszaj.
  4. Ubij śmietankę kokosową z erytrytolem i dodaj ją do przestudzonej masy.
  5. Wyłóż do miseczek i schłodź w lodówce.
  6. Na wierzch nałóż masło orzechowe, owoce i polej rozpuszczoną czekoladą w kąpieli wodnej.

Co wartościowego znajdziesz w składzie ?

Kakao (czekolada):

  • antyoksydanty
  • wysoka zawartość żelaza, magnezu i wapnia
  • gwarantuje poprawę nastroju
  • zastrzyk energii
  • kakao hamuje apetyt

Masło orzechowe, czyli zmielone orzechy:

  • wielonienasycone kwasy tłuszczowe
  • witaminy A, E, K i z grupy B
  • minerały – żelazo, magnez, wapń, potas i cynk

Żółtka jaj:

Kokos:

Smacznego!

 

 

Autorka, Sylwia Lelonek, właścicielka bloga livethenature.com. Zawodowo i hobbystycznie zajmuje się dietetyką kliniczną i wszelkimi aspektami związanymi ze zdrowym stylem życia. Na co dzień studiuje, a wszystkie weekendy wypełnione ma szkoleniami i kursami. Wolny czas spędza zawsze aktywnie. Entuzjastka alternatywnych rozwiązań żywieniowych, na temat których czerpie wiedzę z książek oraz najnowszych wyników badań.

Leave A Comment

CommentLuv badge

Obserwuj nas na: