Oliwy, oleje, ocet 

Tłuszcze dostarczają energii i transportują składniki odżywcze. Podobnie jak węglowodany albo spalają się w postaci energii, albo odkładają w postaci tkanki tłuszczowej. Zdrowe tłuszcze to tłuszcze nienasycone (Niezbędne Nienasycone Kwasy Tłuszczowe, czyli NNKT). Występują w oliwie z oliwek, oleju, rybach, białym mięsie drobiowym, orzechach. NKKT są niezbędne do prawidłowego funkcjonowania mózgu, układu odpornościowego, układu krążenia i skóry. Poniżej przedstawiamy Państwu ofertę ekologicznych oliw, olejów i tłuszczy, będących filarem przy układaniu zdrowej diety.

  • olej kokosowy
    olej kokosowy

    Kokos to owoc palmy kokosowej. Palmy te rosną w krajach tropikalnych i osiągają do 30 metrów wysokości. Orzech kokosowy to jeden z najcenniejszych darów natury. Im młodszy owoc, tym silniejsze są jego właściwości. Z owocu kokosa uzyskuje się miąższ, sok (wodę kokosową) oraz olej kokosowy. Miąższ kokosowy to przede wszystkim kwasy tłuszczowe. Po wyciśnięciu i rozgrzaniu miąższu otrzymuje się olej kokosowy. Jego najbardziej popularną formą jest już rafinowany, odkwaszany i wybielany tłuszcz sprzedawany w szklanych słoikach. Połowę zawartości tego oleju stanowi kwas laurynowy. Ma on silne właściwości antygrzybiczne, antybakteryjne i antywirusowe. Olej kokosowy to cenny, aczkolwiek stosunkowo mało popularny jeszcze u nas produkt dlatego polecamy Państwu zwrócenie na niego uwagi.

  • oliwa z oliwek
    oliwa z oliwek
  • oleje w sprayu
    oleje w sprayu

    Bezkaloryczne oleje w sprayu PAM to idealne rozwiązanie dla osób dbających o linię i szukających sposobów ułatwiających codziennie czynności w zdrowej kuchni.

  • masło klarowane
    masło klarowane
  • ocet
    ocet

Zawartość koszyka

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki