Strączkowe 

Rośliny strączkowe to bogate źródło białka, mogące częściowo zastąpić białko pochodzenia zwierzęcego. Białko pochodzące z roślin strączkowych pomaga w regulowaniu poziomu cukru, wody i innych czynników metabolizmu. Ma duże znaczenie dla wzrostu i rozwoju ciała, również i mózgu. Rośliny strączkowe są bogatym źródłem potasu, wapnia, żelaza i niektórych witamin z grupy B. Natomiast kiełki roślin strączkowych są doskonałym źródłem wit. C i enzymów. Zarówno nasiona jak i kiełki roślin strączkowych powinny być stałym elementem dobrze zbilansowanej zdrowej diety. Poniżej przedstawiamy Państwu ekologiczną ofertę nasion strączkowych takich firm jak Bio Planet lub Vita Natura.

  • Bio Planet

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 1
    Cena:12,00 zł

    Ekologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu,dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup, czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych. 

  • Bio Planet

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 1
    Cena:9,30 zł w magazynie

    Soczewica zielona należy do roślin strączkowych, zawiera aż 25 % białka i tylko 1% tłuszczu, co sprawia, że jest chętnie spożywana przez wegetarian jak i osoby na diecie.  Jest niskokaloryczna i wolna od cholesterolu.

  • Bio Planet

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 1
    Cena:9,20 zł

    Ekologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.

  • Bio Planet

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 1
    Cena:7,70 zł w magazynie

    Soczewica brązowa jest znakomitym składnikiem dań jednogarnkowych oraz dodatkiem do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu, puree. Znajduje powszechne zastosowanie przy wyrobie wegetariańskich pasztetów i pieczywa.

  • Bio Planet

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 1
    Cena:8,90 zł

    Soczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.

  • Bio Planet

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 1
    Cena:10,80 zł

    Soczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw.  

  • Bio Planet

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 1
    Cena:6,50 zł

    Fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.  

  • Bio Planet

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 1
    Cena:8,70 zł

    Fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.  

  • Bio Planet

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 1
    Cena:5,30 zł

    Ziarno soi to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno soi zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej.  

  • Bio Planet

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 1
    Cena:9,00 zł

    Ziarno soi to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno soi zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej.  

  • Bio Planet

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 1
    Cena:5,60 zł

    Ciecierzyca, inaczej włoski groch, to prawdziwa królowa kuchni śródziemnomorskiej. Podawana z sosem pomidorowym doskonale pasuje do owoców morza, w szczególności muli. Znana również na Bliskim Wschodzie, gdzie jest podstawą diety. Przyrządzony z niej hummus smakuje wybornie, szczególnie z chlebem pita!

  • Bio Planet

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 1
    Cena:5,60 zł

    Fasola czerwona - doskonały składnik kuchni meksykańskiej, wegetariańskiej, idealny produkt do sałatek, zup oraz dań na ciepło. Fasola nie jest zbyt twarda ani zbyt miękka. Źródło białka, które często jest więcej niż w mięsie. Puszka posiada łatwe otwarcie.

Zawartość koszyka

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki