- » Algi, Algi morskie, Agar
- » Budyń, galaretki, dodatki
- » Bakalie i orzechy
- » Błonnik
- » Cukier i zamienniki
- » Czekolada
- » Dania gotowe
- » Dżemy bez dodatku cukru
- » Kasza i ryż
- » Kawa, herbata, kakao
- » Makarony
- » Mąka
- » Miód
- » Oliwy, oleje, ocet
- » Pieczywo
- » Probiotyki
- » Produkty śniadaniowe
- » Przetwory z warzyw
- » Przyprawy
- » Soki i napoje
- » Sosy i pesto
- » Superfoods
- » Słodycze i ciastka
- » Strączkowe
- » Akcesoria treningowe
- » Kosmetyki naturalne
- » Suplementy diety
Ekologiczne rośliny strączkowe BIO
Rośliny strączkowe to bogate źródło białka, mogące częściowo zastąpić białko pochodzenia zwierzęcego. Białko pochodzące z roślin strączkowych pomaga w regulowaniu poziomu cukru, wody i innych czynników metabolizmu. Ma duże znaczenie dla wzrostu i rozwoju ciała, również i mózgu. Rośliny strączkowe są bogatym źródłem potasu, wapnia, żelaza i niektórych witamin z grupy B. Natomiast kiełki roślin strączkowych są doskonałym źródłem wit. C i enzymów. Zarówno nasiona jak i kiełki roślin strączkowych powinny być stałym elementem dobrze zbilansowanej zdrowej diety. Poniżej przedstawiamy Państwu ekologiczną ofertę nasion strączkowych takich firm jak Bio Planet lub Vita Natura.
Bio Planet
Soczewica żółta BIO 400g (Bio Planet)
średnia ocen: 4,50 | oddane głosy: 2Cena:12,00 zł w magazynieEkologiczna soczewica żółta charakteryzuje się bardzo delikatnym smakiem. Ma tendencję do rozpadu po ugotowaniu,dlatego doskonale nadaje się jako dodatek do zup, czy gulaszów. Idealnie sprawdza się również w daniach jednogarnkowych.
Bio Planet
Soczewica zielona BIO 400g (Bio Planet)
średnia ocen: 4,50 | oddane głosy: 2Cena:8,20 zł w magazynieSoczewica zielona należy do roślin strączkowych, zawiera aż 25 % białka i tylko 1% tłuszczu, co sprawia, że jest chętnie spożywana przez wegetarian jak i osoby na diecie. Jest niskokaloryczna i wolna od cholesterolu.
Bio Planet
Ciecierzyca BIO 400g (Bio Planet)
średnia ocen: 4,50 | oddane głosy: 2Cena:8,20 zł w magazynieEkologiczne ziarno ciecierzycy świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju past z dodatkiem oliwy i świeżych ziół, a także do zup, potraw jednogarnkowych, sosów i sałatek.
Bio Planet
Soczewica brązowa BIO 400g (Bio Planet)
średnia ocen: 4,50 | oddane głosy: 2Cena:7,50 zł w magazynieSoczewica brązowa jest znakomitym składnikiem dań jednogarnkowych oraz dodatkiem do zup, sałatek, dań z warzyw, gulaszu, puree. Znajduje powszechne zastosowanie przy wyrobie wegetariańskich pasztetów i pieczywa.
Bio Planet
Soczewica czerwona BIO 400g (Bio Planet)
średnia ocen: 4,50 | oddane głosy: 2Cena:8,90 zł w magazynieSoczewica czerwona to pozbawiona łupinki soczewica brązowa. Dzięki obłuszczeniu soczewica czerwona jest lepiej przyswajana przez organizm. Soczewica czerwona jest podatna na rozgotowanie, dlatego najlepiej nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek.
Bio Planet
Soczewica czarna beluga BIO 400g (Bio Planet)
średnia ocen: 4,50 | oddane głosy: 2Cena:10,80 zł w magazynieSoczewica czarna Beluga to jedna z ciekawszych odmian soczewicy. Nazwa Beluga nawiązuje do kawioru, do którego soczewica czarna jest bardzo podobna. Beluga doskonale nadaje się jako dodatek do zup, dań jednogarnkowych oraz pikantnych przekąsek. Dobrze komponuje się z sałatkami oraz daniami z warzyw.
Bio Planet
Fasolka Mung BIO 400g (Bio Planet)
średnia ocen: 4,67 | oddane głosy: 3Cena:8,50 zł w magazynieFasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup lub sałatek.
Bio Planet
Soja BIO 400g (Bio Planet)
średnia ocen: 4,50 | oddane głosy: 2Cena:5,30 zł w magazynieZiarno soi to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno soi zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej.
Bio Planet
Soja czarna BIO 400g (Bio Planet)
średnia ocen: 4,50 | oddane głosy: 2Cena:9,00 zł w magazynieZiarno soi to jeden z najpopularniejszych produktów azjatyckich. Doskonale sprawdza się jako dodatek do dań jednogarnkowych, zup, potraw warzywnych, warzywno-mięsnych, sałatek. Rozdrobniona jest idealna do potraw mącznych, past, kotletów. Ziarno soi zawiera wysoką zawartość białka, stanowi podstawę diety wegetariańskiej i wegańskiej.
Bio Planet
Ciecierzyca w puszce BIO 400g (La Bio Idea)
średnia ocen: 4,50 | oddane głosy: 2Cena:5,60 zł w magazynieCiecierzyca, inaczej włoski groch, to prawdziwa królowa kuchni śródziemnomorskiej. Podawana z sosem pomidorowym doskonale pasuje do owoców morza, w szczególności muli. Znana również na Bliskim Wschodzie, gdzie jest podstawą diety. Przyrządzony z niej hummus smakuje wybornie, szczególnie z chlebem pita!
Bio Planet
Fasola biała Jaś w puszce BIO 400g (La Bio Idea)
średnia ocen: 4,50 | oddane głosy: 2Cena:5,60 zł w magazynieFasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach "fasolki po bretońsku". Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem białka roślinnego i błonnika. Fasola biała jest bogata w fosfor, żelazo, wapń, kwas foliowy, miedź, magnez i potas.
Bio Planet
Fasola Borlotti w puszce BIO 400g (La Bio Idea)
średnia ocen: 4,50 | oddane głosy: 2Cena:5,50 zł w magazynieEkologiczna brązowa fasola borlotti. Gotowa do podania jako posiłek na gorąco. Idealnie pasuje jako również dodatek do sałatek.
Rośliny strączkowe BIO są bogactwem białka, które z powodzeniem zastępuje białko pochodzenia zwierzęcego. Mają pozytywny wpływ na zdrowe i figurę, a także poprawiają ogólny stan kondycji. Zalecane przez dietetyków i Światową Organizację Zdrowia kryją w sobie nieprawdopodobne, prozdrowotne właściwości, które przekładają się m.in. na regulowanie metabolizmu cukrów we krwi czy gospodarki wodnej. Włączone do diety przynoszą nie tylko zdrowie, ale także i otwierają na wyjątkowe i niecodzienne smaki, w których nie sposób się nie zakochać. Dla osób ceniących wysoką jakość produktów i wybierających rośliny strączkowe sklep Fitness&Food przygotował wyjątkową i bogatą ofertę, w której znajdują się wyłącznie najwyższej klasy artykuły o prozdrowotnych właściwościach odżywczych.
Rośliny strączkowe ekologiczne powinny odgrywać w codziennej diecie duże znaczenie. W rzeczywistości, oprócz wspomnianego już białka, są cennym źródłem potasu, żelaza, wapnia, a także niektórych witamin z grupy B. Dość powiedzieć, że według badań klinicznych jedna porcja roślin strączkowych dziennie ( niepełna szklanka) pomaga skutecznie obniżyć poziom złego cholesterolu, a także wyeliminować problem napadów głodu i podjadania słodyczy. Niski indeks glikemiczny sprawia, że rośliny strączkowe BIO mogą być spożywane przez osoby cierpiące na cukrzycę, lub obserwujące u siebie zespół przedcukrzycowy. Jako że posiadają w sobie dokładnie tyle białka co mięso ich spożywanie jest dedykowane także weganom i wegetarianom. Z powodzeniem mogą po nie sięgać także dzieci, osoby starsze, a także aktywne fizycznie.
Rośliny strączkowe BIO dostarczają usprawniającego pracę jelit błonnika i cennych węglowodanów. Strączki to kopalnia przeciwutleniaczy i fitoestrogenów, dlatego są remedium na pierwsze objawy starzenia, andropauzy i menopauzy. Zmniejszają ryzyko chorób serca i miażdżycy, niwelują stany lękowe i depresyjne poprawiając koncentrację i wzmacniając system nerwowy. Poza tym rośliny strączkowe ekologiczne neutralizują zakwaszenie organizmu.
Rośliny strączkowe - sklep internetowy
Najwygodniejsze w użyciu są rośliny strączkowe w puszce. Właściwie przygotowane nadają się praktycznie od razu do użycia,a przy tym zachowują wszystkie składniki odżywcze. Smaczna ciecierzyca BIO może stać się składnikiem warzywnej sałatki bądź też domowego humusu. Prawdziwą kopalnią możliwości kulinarnych jest także soczewica. Ze względu na jej różnorodność możemy wyczarować praktycznie wszystkie wariacje dań, a przy tym cieszyć się jej odmiennością. Soczewica zielona to delikatność smaku, która idealnie spełni swoje zadanie jako farsz do pierogów czy baza do pasty kanapkowej. Po ugotowaniu zachowuje swoją sypkość, dlatego może być podawana samodzielnie. Z kolei soczewica brązowa to całkowite przeciwieństwo zielonej, a tym samym o wiele bardziej wyrazisty smak, który idealnie nadaje się do wyrobu pasztetów, wegańskiego pieczywa czy gulaszu. Pokochaj rośliny strączkowe, sklep internetowy Fitness&Food zaprasza do tej niebiańskiej, pełnej zdrowia podróży kulinarnej.
Social Media