ksylitol 

Ksylitol , powszechnie znany jako "cukier brzozowy" to w pełni naturalny słodzik, występujący między innymi w jagodach, owocach, warzywach i grzybach. W przemyśle jest on uzyskiwany z kory brzozy poprzez dzielenie i wytapianie strukturalnych włókien drewna - ksylanu. Cukier z brzozy to wysokiej jakości ksylitol pozyskiwany wyłącznie z drzewa brzozowego. Właściciel fińskiej marki – Danisco/Santini - jest jedynym producentem oryginalnego ksylitolu w obrębie Unii Europejskiej. Ksylitol tej marki sprzedawany w naszym sklepie produkowany jest w Finlandii z kory brzozowej a nie jak zalewający nasz rynek tani "cukier brzozowy" z Chin produkowany z kukurydzy, w dodatku często genetycznie modyfikowanej. Oryginalny ksylitol działa bakteriobójczo, dzięki czemu poprawia odporność organizmu. Likwiduje zapalenie dziąseł, pomaga w walce z próchnicą, ma znaczenie w leczeniu zakażenia jamy ustnej, a także odświeża oddech i jest skuteczny przy likwidowaniu zajadów w kącikach ust . Badania pokazują, że ksylitol poprawia przemianę materii i oddziałuje ogólną kondycję metaboliczną organizmu.

Zawartość koszyka

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki