Cukier brązowy i ksylitol fiński 

Ksylitol to słodzik pochodzenia naturalnego, jego nazwa zwyczajowa to cukier brzozowy. Oryginalny pochodzi z Finlandii i jest wytwarzany jak sama nazwa wskazuje z brzozy. W sklepach często można go spotkać w podejrzanie niskiej cenie, powinno to wzbudzić naszą podejrzliwość ponieważ często mamy wtedy do czynienia z ksylitolem produkowanym z kukurydzy. Tylko oryginalny fiński ksylitol jest wytwarzany z brzozy i to właśnie taki należy wybierać aby mieć pewność że wybieramy produkt najwyższej jakości.

  • Santini

    1 Opinie
    średnia ocen: 4,25   |   oddane głosy: 12
    Cena:13,50 zł w magazynie

    Ksylitol to całkowicie naturalny, występujący na przykład w jagodach, owocach, warzywach i grzybach słodzik. Znany również jako “cukier brzozowy” ponieważ najlepszym sposobem na uzyskanie ksylitolu przemysłowo jest jego produkcja z brzozy poprzez dzielenie i wytapianie strukturalnych włókien drewna – ksylanu.

  • Santini

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 2
    Cena:15,50 zł w magazynie

    Ksylitol to całkowicie naturalny, występujący na przykład w jagodach, owocach, warzywach i grzybach słodzik. Znany również jako “cukier brzozowy” ponieważ najlepszym sposobem na uzyskanie ksylitolu przemysłowo jest jego produkcja z brzozy poprzez dzielenie i wytapianie strukturalnych włókien drewna – ksylanu.

  • Santini

    średnia ocen: 4,50   |   oddane głosy: 2
    Cena:0,50 zł w magazynie

    Ksylitol to całkowicie naturalny, występujący na przykład w jagodach, owocach, warzywach i grzybach słodzik. Znany również jako “cukier brzozowy” ponieważ najlepszym sposobem na uzyskanie ksylitolu przemysłowo jest jego produkcja z brzozy poprzez dzielenie i wytapianie strukturalnych włókien drewna – ksylanu.

  • Renar

    średnia ocen: 4,80   |   oddane głosy: 15
    Cena:13,90 zł 15,90 zł w magazynie
    Promocja

    Ksylitol to wysokiej jakości substancja słodząca pozyskiwana z drewna brzozy. Smakuje i wygląda jak zwykły cukier. Ma niski indeks glikemiczny [IG=8]. Zawiera 40% mniej kalorii niż zwykły cukier.

Oryginalny ksylitol z Finlandii

Cukier brzozowy ma postać białego miałkiego proszku o słodkim smaku. Jego kaloryczność jest prawie o połowę niższa w porównaniu do tradycyjnego cukru. Co najważniejsze, nie podnosi poziomu insuliny we krwi, może być więc z powodzeniem stosowany przez cukrzyków. Ksylitol dzięki swoim właściwościom ułatwia przyswajanie wapnia, ma więc zbawienny wpływ na mineralizację kości. Można również podawać go dzieciom, nie powoduje próchnicy a wręcz działa bakteriobójczo.

Cukier brzozowy wysokiej jakości kupisz w naszym sklepie 

Ksylitol mogą stosować osoby chorujące na grzybicę, hamuje bowiem rozwój drożdżaków i grzybów a także stabilizuje równowagę kwasowo-zasadową organizmu. Ksylitol znajduje zastosowanie w naszym codziennym życiu, można wykorzystać do do posłodzenia herbaty czy kawy ale również do ciast i innych deserów. Nie należy spożywać go w dużych dawkach, gdyż może powodować podrażnienie układu pokarmowego a w efekcie biegunkę. Zalecana dawka dzienna to 3-4 łyżeczki ksylitolu. Nie można podawać go psom gdyż może spowodować to poważne uszkodzenie ich wątroby.

Zawartość koszyka

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki