ksylitol 

Ksylitol , powszechnie znany jako "cukier brzozowy" to w pełni naturalny słodzik, występujący między innymi w jagodach, owocach, warzywach i grzybach. W przemyśle jest on uzyskiwany z kory brzozy poprzez dzielenie i wytapianie strukturalnych włókien drewna - ksylanu. Cukier z brzozy to wysokiej jakości ksylitol pozyskiwany wyłącznie z drzewa brzozowego. Właściciel fińskiej marki – Danisco/Santini - jest jedynym producentem oryginalnego ksylitolu w obrębie Unii Europejskiej. Ksylitol tej marki sprzedawany w naszym sklepie produkowany jest w Finlandii z kory brzozowej a nie jak zalewający nasz rynek tani "cukier brzozowy" z Chin produkowany z kukurydzy, w dodatku często genetycznie modyfikowanej. Oryginalny ksylitol działa bakteriobójczo, dzięki czemu poprawia odporność organizmu. Likwiduje zapalenie dziąseł, pomaga w walce z próchnicą, ma znaczenie w leczeniu zakażenia jamy ustnej, a także odświeża oddech i jest skuteczny przy likwidowaniu zajadów w kącikach ust . Badania pokazują, że ksylitol poprawia przemianę materii i oddziałuje ogólną kondycję metaboliczną organizmu.

  • Santini

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 2
    Cena:12,90 zł w magazynie

    Ksylitol to całkowicie naturalny, występujący na przykład w jagodach, owocach, warzywach i grzybach słodzik. Znany również jako “cukier brzozowy” ponieważ najlepszym sposobem na uzyskanie ksylitolu przemysłowo jest jego produkcja z brzozy poprzez dzielenie i wytapianie strukturalnych włókien drewna – ksylanu.

  • Santini

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 1
    Cena:15,50 zł w magazynie

    Ksylitol to całkowicie naturalny, występujący na przykład w jagodach, owocach, warzywach i grzybach słodzik. Znany również jako “cukier brzozowy” ponieważ najlepszym sposobem na uzyskanie ksylitolu przemysłowo jest jego produkcja z brzozy poprzez dzielenie i wytapianie strukturalnych włókien drewna – ksylanu.

  • Santini

    średnia ocen: 0,00   |   oddane głosy: 0
    Cena:0,50 zł w magazynie

    Ksylitol to całkowicie naturalny, występujący na przykład w jagodach, owocach, warzywach i grzybach słodzik. Znany również jako “cukier brzozowy” ponieważ najlepszym sposobem na uzyskanie ksylitolu przemysłowo jest jego produkcja z brzozy poprzez dzielenie i wytapianie strukturalnych włókien drewna – ksylanu.

  • Renar

    średnia ocen: 4,89   |   oddane głosy: 9
    Cena:24,90 zł w magazynie

    Ksylitol to wysokiej jakości substancja słodząca pozyskiwana z drewna brzozy. Smakuje i wygląda jak zwykły cukier. Ma niski indeks glikemiczny [IG=8]. Zawiera 40% mniej kalorii niż zwykły cukier.

Zawartość koszyka

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki