pozostałe 

W tej kategorii znajdą Państwo pozostałe alternatywne rozwiązania, dzięki którym Wasze desery, omlety i naleśniki nadal pozbawione będą białego cukru ale zachowają słodki smak. Ekologiczne syropy z agawy, syrop daktylowy, klonowy i organiczna melasa to popularne substytuty cukru, które sprawią że owsiany placek z truskawkami na śniadanie czy naleśniki na obiad nadal będą chętnie spożywane przez Wasze dzieci ale ich wartości odżywcze będą zdecydowanie lepsze!

  • średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 3
    Cena:16,90 zł Oczekiwanie na dostawę

    Słodki Eryk to erytrol z Europy - słodzik stołowy na bazie erytrytolu, będący alternatywą dla tradycyjnego cukru. Można nim słodzić kawę, herbatę, desery, a także używać do gotowania i pieczenia wielu potraw.

  • Intenson

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 1
    Cena:32,90 zł w magazynie

    Erytrytol, to niskokaloryczny cukier posiadający jedynie 20 kcal na 100g. Nie posiada chemicznego posmaku, jest za podobny w smaku do białego cukru.

  • Intenson

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 1
    Cena:19,90 zł w magazynie

    Cukier kokosowy to ciekawa alternatywa dla niestety powszechnie używanego w naszym kraju białego cukru. Jest to produkt w 100 % naturalny, nierafinowany, uzyskiwany dwufazowo – poprzez zebranie soków z pąków palmy kokosowej oraz podgrzanie w celu odparowania wody.

  • Diet Food

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 1
    Cena:19,90 zł Oczekiwanie na dostawę

    Cukier kokosowej jest długotrwałym źródłem energii działającym przez cały dzień. Od zwykłych cukrów odróżnia go to, że nie wywołuje nagłych zwyżek bądź deficytów energii w organizmie. Największym jego plusem jest bardzo niski indeks glikemiczny tj. 35, dlatego polaca się go osobom cierpiącym na cukrzycę.

  • Rapunzel

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 1
    Cena:19,90 zł w magazynie

    Cukier daktylowy to doskonała alternatywa dla białego cukru. Produkt, którego 100% stanowią suszone, pokruszone daktyle.

  • Bio Planet

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 1
    Cena:35,90 zł w magazynie

    Syrop klonowy powstaje w wyniku długotrwałego procesu odparowywania soku, uzyskiwanego z pnia klonów. Jest niezwykle pożywny i doskonale zastępuje inne produkty słodzące. Syrop klonowy polecamy jako dodatek do naleśników, owsianych omletów, wafli oraz ciast.

  • Bio Planet

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 1
    Cena:12,90 zł w magazynie

    Organiczny syrop daktylowy marki Bio Planet, wyprodukowany wyłącznie z daktyli z certyfikowanych upraw ekologicznych to idealna alternatywa dla tradycyjnych substancji słodzących. Idealny do słodzenia herbaty, koktajli ale przede wszystkim jako słodka polewa do naleśników i placków.

  • Bio Planet

    średnia ocen: 3,00   |   oddane głosy: 2
    Cena:24,90 zł w magazynie

    Syrop z agawy polecamy jest do wypieków, deserów, jako polewę do lodów, gofrów, czy naleśników. Doskonale nadaje się również do słodzenia napojów. Syrop naturalnie posiada pewne ilości żelaza, wapnia, potasu i magnezu. Niezbędny w diecie witariańskiej, ponieważ w procesie produkcyjnym podgrzewany jest wyłącznie do temperatury max 40 stopni Celcjusza.

  • Maya Gold

    średnia ocen: 5,00   |   oddane głosy: 1
    Cena:20,90 zł w magazynie

    Syrop kokosowy, z kwiatów palm kokosowych, z certyfikowanych upraw ekologicznych. Bez dodatków. Filtrowany, a następnie delikatnie podgrzewany (przy pomocy pary wodnej), w celu odparowania nadmiaru wody. Powstały w ten sposób gęsty syrop jest ciemnego, karmelowego koloru i o głębokim, karmelowym smaku, a także gęstej konsystencji.

  • Bio Planet

    średnia ocen: 4,67   |   oddane głosy: 3
    Cena:29,90 zł w magazynie

    Cukier kokosowej jest długotrwałym źródłem energii działającym przez cały dzień. Od zwykłych cukrów odróżnia go to, że nie wywołuje nagłych zwyżek bądź deficytów energii w organizmie. Największym jego plusem jest bardzo niski indeks glikemiczny tj. 35, dlatego polaca się go osobom cierpiącym na cukrzycę.

  • Cosmoveda

    średnia ocen: 4,67   |   oddane głosy: 3
    Cena:39,00 zł w magazynie

    Gurmar czyli inaczej Gymnemma sylvestre nazywany jest przez przez Hindusów pogromcą cukru. Roślina ta znajduje zastosowanie w terapii cukrzycy, regulując gospodarkę cukrową, stymulując produkcję insuliny, a nawet obniżając apetyt. 

Zawartość koszyka

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki