Bez glutenu 

Zboża zawierające gluten, mogą u niektórych osób wywoływać chorobę jelita cienkiego, znaną jako celiakia. Jej przyczyną jest nietolerancja glutenu, mieszaniny białek obecnej w wielu zbożach. Gluten znajduje się głównie w produktach zawierających mąkę pszenną. To sprawia, że białe pieczywo, makarony z mąki pszennej czy też pizza muszą zostać całkowicie wyeliminowane z ich diety. Chorzy mogą żyć bez objawów celiakii, jeśli stosują ścisłą bezglutenową dietę. Obecnie na rynku pojawia się coraz więcej naturalnych produktów ułatwiających codzienne żywienie osobom z nietolerancją glutenu, w tym między innymi bezglutenowe makarony pozwalające cieszyć się naturalnym smakiem tradycyjnych włoskich dań takich jak spaghetti po bolońsku, penne z owocami morza itp.

Zawartość koszyka

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki