Kategorie produktów

Niskokaloryczne oleje w sprayu

Oleje w sprayu to świetne rozwiązanie dla osób, które cenią sobie w kuchni wygodę – produkt jest bardzo łatwy w użyciu, niezwykle wydajny, a poza tym, ułatwia mycie patelni i naczyń ponieważ zapobiega przywieraniu smażonych potraw. Największą jednak zaletą stosowania olejów w sprayu jest ich obniżona kaloryczność. Dzięki swojej niższej o 80-90% kaloryczności (w porównaniu np. do masła) oleje w sprayu są bardzo chętnie wykorzystywane przez osoby będące na restrykcyjnej diecie odchudzającej. Z produktami tego typu nie trzeba rezygnować ze smażenia, nawet jeśli zależy nam na utracie zbędnych kilogramów. Oleje w sprayu świetnie nadają się również do surówek i sałatek.

Oleje w sprayu znanej i lubianej na europejskim rynku marki PAM cechują się niską kalorycznością, dzięki czemu stanowią świetne rozwiązanie dla osób będących na diecie odchudzającej. Jedna porcja oleju (krótkie psiknięcie 1/3 sekundy – ok. 0,25 g) to zaledwie 2 kcal! Oleje w sprayu to sposób na zachowanie zdrowych nawyków w domowej kuchni oraz przede wszystkim wygoda użytkowania. Osoby będące na diecie redukcyjnej bardzo często unikają smażonych potraw właśnie ze względu na konieczność używania wysokokalorycznych tłuszczów. Jest to założenie jak najbardziej słuszne, jednak jeśli raz na jakiś czas mamy ochotę na smażoną potrawę – wcale nie musimy z niej rezygnować! Wystarczy że mamy pod ręką olej w sprayu, którego użycie zapobiega niepotrzebnemu zwiększaniu kaloryczności przygotowywanych dań. Powstały na bazie oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego produkt nie zawiera żadnych szkodliwych dla naszego organizmu składników. Jest to świetna alternatywa dla tradycyjnego oleju z butelki oraz innych tłuszczów, które bardzo często stosowane są w polskich kuchniach do smażenia. Smażenie wbrew pozorom może być nie tylko wygodne, ale również cechować się niewielką kalorycznością przygotowywanych potraw.

Zamów niskokaloryczny olej w sprayu 

Bardzo ważną zaletą oleju w sprayu jest to, że zapobiega przywieraniu potraw do powierzchni patelni w trakcie smażenia. Korzystanie z oleju w sprayu sprawia również, że czyszczenie i mycie naczyń jest o wiele prostsze i nie wymaga skrobania zaschniętych resztek jak to ma często miejsce w przypadku stosowania tradycyjnego oleju. Co ciekawe, stosując oleje w sprayu można wytrzeć patelnię do czysta bez używania płynu do mycia naczyń! Brak przywierania to nie jedyna zaleta tego typu produktów jeśli chodzi o kwestie funkcjonalności – są one bowiem bardzo proste w użyciu i nieporównywalnie bardziej wygodne od oleju czy oliwy w butelce. Aby zastosować produkty wystarczy wstrząsnąć pojemnik, skierować aplikator zgodnie z zamieszczoną na nim strzałką oraz nacisnąć. Produkt jest niezwykle wydajny - wystarczy ułamek sekundy aby zamieścić na naczyniu wystarczającą ilość oleju.

Wybierz swój ulubiony olej w sprayu

Naszym klienci mają możliwość skorzystania z kilku rodzajów olejów w sprayu w zależności od swoich kulinarnych upodobań.

Wszystkie wymienione produkty cechują się niezwykle niską kalorycznością, często nawet 80-90% niższą niż ich standardowe odpowiedniki. Najchętniej wybierane przez naszych klientów produkty tego typu to:

  •        oliwka z oliwek w sprayu (czysta oliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia z dodatkiem lecytyny, wody dla przezroczystości oraz gazu wypychającego),
  •        olej rzepakowy w sprayu (olej rzepakowy z lecytyną, wodą dla przezroczystości i gazem wypychającym),
  •        olej rzepakowy w sprayu o smaku masła (olej rzepakowy, lecytyna, smak masła, beta karoten, woda dla przezroczystości, gaz wypychający).

Zawartość koszyka

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki