Kategorie produktów

Makaron bezglutenowy

Makaron bezglutenowy to idealna kompozycja smaku i wartości odżywczych, po którą mogą sięgnąć osoby będące na diecie bezglutenowej oraz prawdziwi smakosze ceniący naturalność i zdrowie. Doskonały pod wieloma względami makaron bezglutenowy bezjajeczny jest nie tylko szybki w przygotowaniu, ale także daje wiele możliwości kulinarnych. Najpopularniejsze są produkowane z soi, ryżu, sorgo, kukurydzy, prosa czy gryki. W zależności od składnika, z którego są wykonane, zaskakują swoją odmiennością, która potrafi przemienić zwykłe danie w prawdziwą fantazję kulinarną. Przykładem jest makaron spaghetti bezglutenowy, który perfekcyjnie spełni oczekiwania nawet najbardziej wymagających smakoszy włoskiej kuchni.

Makaron ryżowy i sojowy

Przyglądając się produktom bez glutenu, śmiało można powiedzieć, że makaron bezglutenowy zajmuje na tej liście jedno z pierwszych miejsc. W bogatej ofercie można znaleźć m.in. makaron sojowy bezglutenowy o ciekawym smaku, a także absolutny hit – makaron ryżowy bezglutenowy. Degustacja smaków nie może pominąć także makaronu kukurydzianego, amarantusowego, ciecierzycowego czy gryczanego. Zazwyczaj w hipermarketach można spotkać wyłącznie makaron kukurydziany, tymczasem warto wybrać jedne z tych, które należą do ekskluzywnych produktów w dobrej cenie. Podkreślmy, jeśli wybieramy najlepszy makaron bezglutenowy, cena okazuje się zbliżoną do dobrych marek zwykłego produktu z tej kategorii.

Bezglutenowy makaron dostępny jest w pełnej ofercie w postaci nitek, świderków, penne czy spaghetti. Intrygująca jest także kolorystyka makaronu w tej kategorii, który może być czarny, czerwony czy zielony. Na tę cechę wpływa naturalny kolor głównego produktu np. czarny ryż.

Makaron bezglutenowy dostępny w naszym sklepie 

Kolorowy makaron ryżowy bezglutenowy przypadnie do gustu dzieciom, które w pierwszym okresie swojego życia powinny unikać nadmiernego obciążenia glutenem. Niektóre makarony bezglutenowe są wprost dedykowane kuchni azjatyckiej, która wymaga pełnej i naturalnej harmonii smaków.

Czy wiecie, że wybierając konkretny makaron bezglutenowy, możecie dostarczyć do organizmu cenne wartości odżywcze? Decydując się na makaron bezglutenowy z komosy ryżowej i mąki kukurydzianej sięgamy po pełen pakiet minerałów i magnez, a jeśli naszym wyborem będzie np. makaron z fasoli, dostarczymy do organizmu wysokowartościowe białko. Makaron sojowy bezglutenowy czy makaron ryżowy – wybór należy wyłącznie do Ciebie, my zadbamy o to, by ekologiczny makaron bez glutenu odmienił twoje spojrzenie na każde makaronowe danie.

Zawartość koszyka

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki