Makaron jaglany (proso) 100% BIO 250g - świderek (Fabijańscy)

Makaron jaglany (proso) 100% BIO 250g - świderek (Fabijańscy) 0 0

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 0 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 0

cena: 10,50 zł

Opis produktu

Makaron z mąki jaglanej wytwarzanej z prosa – zboża bogatego w witaminy i składniki mineralne. Stanowi dobrą alternatywę dla makaronu pszenicznego i idealnie komponuje się z różnymi potrawami, nadając im wyjątkowy smak.

Fabijańscy
Nowość
Strefa zakupów

- +

Porównaj

 
Szczegółowy opis produktu

Ekologiczny, jaglany makaron bezglutenowy przygotowany na bazie krystalicznie czystej wody ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach, naturalnie filtrowana przez skały wapienne, osadowe sprzed 300 milionów lat.

Rośliny, z których wytwarzane są makarony Fabijańscy pochodzą z małych ekologicznych upraw. Dzięki temu możemy cieszyć się subtelnymi różnicami smakowymi każdej partii makaronu, a także podziwiać różnorodność kolorystyczną.

 

 

Makaron z mąki jaglanej wytwarzanej z prosa – zboża bogatego w witaminy i składniki mineralne. Stanowi dobrą alternatywę dla makaronu pszenicznego i idealnie komponuje się z różnymi potrawami, nadając im wyjątkowy smak.

 

Mąka jaglana zawiera witaminę B1 i B3 ora żelazo i magnez. Ma korzystny wpływ na żołądek, nerki i śledzionę. Wytworzone z niej produkty są zalecane w szczególności osobom, które cierpią na grzybice i zakażenia drożdżakami. Makaron jaglany jest produktem zasadotwórczym, dlatego go można polecić również tym, którzy mają problem z zakwaszeniem organizmu. Makaron jest przyrządzany z mąki nie zawierającej glutenu, jednak może zawierać jego śladowe ilości.

Makaron jaglany, podobnie jak inne produkty firmy Fabijańscy, jest wytwarzany ze zboża pochodzącego z upraw ekologicznych, co potwierdzają odpowiednie certyfikaty. Przygotowuje się go na bazie wody źródlanej, czerpanej z górskiego źródła Kapella i filtrowanej naturalnie przez skały wapienne

Skład: ekologiczna mąka jaglana 100% pochodząca z certyfikowanej uprawy ekologicznej.

 

Informacja alergenna:

produkt naturalnie bezglutenowy, natomiast może zawierać śladowe ilości glutenu.

 

Wartości odżywcze:

  • Wartość energetyczna 1514kJ/357 kcal
  • Tłuszcz 3,2g
  • Kwasy tłuszczowe nasycone 0,5g
  • Węglowodany 70g
  • Cukry 0,5g
  • Błonnik 1,9g
  • Białko 11g
  • Sól 0g

Sposób przygotowania:

Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie makaronu 4-6 litrów. Wody ma być tyle, tak aby makaron pływał w niej swobodnie podczas gotowania. Osolić wodę wedle uznania, dodać odrobinę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody wrzuć makaron, zamieszaj i gotuj do miękkości: 5-7 min., al dente: 4min. W trakcie gotowania nie mieszać makaronu. Odcedź, przelej zimną wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.

 

Waga: 250g

Napisz opinię

Makaron jaglany (proso) 100% BIO 250g - świderek (Fabijańscy)

Makaron z mąki jaglanej wytwarzanej z prosa – zboża bogatego w witaminy i składniki mineralne. Stanowi dobrą alternatywę dla makaronu pszenicznego i idealnie komponuje się z różnymi potrawami, nadając im wyjątkowy smak.

Napisz opinię

 
Komentarze(0)

Na razie nie dodano żadnej recenzji.

Zapisz się do Newslettera na dole strony.

Dotyczy zamówień opłaconych przelewem bankowym.

Zobacz też

Z kategorii

Zawartość koszyka

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki

Ostatnio oglądane