Dziś mam dla Was przepis na szybko. Bardzo szybko. Na jedną małą porcję. Jeśli chcecie przygotować większą ilość, podwajamy składniki. Do przygotowania wrapów potrzebne nam są tylko:
- 30g mąki jaglanej
- 1 jajko
- 5g oliwy z oliwek
- przyprawy (u mnie oregano, sól himalajska)
Dodatki: mięso drobiowe i/lub wołowe, ulubione warzywa, własnoręcznie przygotowane lub jak najmniej przetworzone sosy
Wykonanie jest banalne. Składniki ubijamy mikserem, porządnie. Wylewamy ciasto na patelnie (jeśli nie macie patelni z nieprzywierająca powloką – nasmarujcie ją czymś wcześniej delikatnie) i smażymy z dwóch stron. Układamy placki na folie aluminiową i wykładamy dodatki, a u mnie znalazły się tam: ogórki, rzodkiewka, pomidor, sałata, pierś z kurczaka w przyprawie 18 ziół ojca Mateusza i wszystko polewamy sosem czosnkowym domowej roboty i/lub ketchupem bez cukru. Zawijamy z jednej i z drugiej strony w folie aluminiową i jemy ze smakiem! Można podsmażyć kurczaka z przyprawą kebab/gyros – będzie jeszcze smaczniejsze!