Karob jasny BIO 200g (Bio Planet)

Karob jasny BIO 200g (Bio Planet) 4.50 4

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 4.50 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 4

cena: 8,90 zł

Opis produktu

Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.

Bio Planet
Nowość
Strefa zakupów

- +

Porównaj

 
Szczegółowy opis produktu

 

Jasny ekologiczny karob, pozyskany ze strąków drzewa karobowego, nazywanego także Szarańczynem Strąkowym. Polecany jako zamiennik kakao i czekolady.

 

Jasny karob to sproszkowane, pozbawione nasion owoce karobu, które zostały poddane mieleniu, a następnie obróbce termicznej w temperaturze 100°C. Ekologiczność wykorzystanego podczas produkcji karobu potwierdza odpowiedni certyfikat. Karob uznawany jest za zdrowszy od kakao, dlatego może być jego zamiennikiem w trakcie pieczenia i przygotowywania deserów. Jest idealny do polewy, ciast i ciasteczek. W przeciwieństwie do kakao nie zawiera kofeiny. Poleca się go nawet alergikom oraz dzieciom. Ze względu na naturalnie występujące cukry należy stosować go w mniejszej ilości niż kakao.

 

Produkt nie zawiera żadnych składników poza karobem, czyli mączką chleba świętojańskiego. Jest w pełni bezpieczny dla zdrowia, ale zaleca się wprowadzanie go do diety stopniowo.

 

Sposób użycia: Zamiennik kakao (należy dodawać go o połowę mniej niż kakao z uwagi na naturalnie występujące cukry) oraz czekolady. Stosowany do wyrobu ciast, ciasteczek, przygotowania deserów. Proszek należy wprowadzać do diety stopniowo.

Skład: karob jasny* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

Waga: 200g

Kraj pochodzenia: Włochy

Napisz opinię

Karob jasny BIO 200g (Bio Planet)

Ekologiczny karob to pozbawione nasion i zmielone strąki drzewa karobowego, zwanego szarańczynem strąkowym. Strąki szarańczynu, zwane również chlebem świętojańskim, wysuszone i zmielone mają ciemnobrązową barwę i mogą stanowić substytut tradycyjnego kakao. Karob polecamy do wszelkiego rodzaju wypieków, deserów i polew.

Napisz opinię

 
Komentarze(1)
2017-11-08
kakao dla dzieciaków

Robię z tego kakao dla synka.. karob nie zawiera kofeiny wiec mały nie ma kolejnego zastrzyku energii... mamy wiedzą co mam na myśli ;)

  • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
  • (0) (0)

Napisz swoją opinię!

Zapisz się do Newslettera na dole strony.

Dotyczy zamówień opłaconych przelewem bankowym.

Z kategorii

Zawartość koszyka

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki

Ostatnio oglądane