Kakao w proszku Fair Trade BIO 75g

Kakao w proszku Fair Trade BIO 75g 4.38 8

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 4.38 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 8

cena: 8,90 zł

Opis produktu

Ziarna kakaowca to niezwykle cenne źródło wszelkich minerałów. Dostarczają znaczne ilości magnezu, chromu, dobrze przyswajalnego przez organizm wapnia. Są największym naturalnym źródłem żelaza, manganu, a także są jednym z najlepszych źródeł cynku i miedzi. 

Alce Nero
Nowość
Strefa zakupów

- +

Porównaj

 
Szczegółowy opis produktu

Ekologiczne kakao, pochodzące z ziaren z certyfikowanych upraw ekologicznych. Charakteryzuje się intensywnym smakiem i wyjątkowym aromatem.

Produkt nie zawiera żadnych dodatkowych składników, dlatego jest w pełni bezpieczny dla zdrowia. Ziarna kakaowca przetwarzane są w niskiej temperaturze, co pozwala na zachowanie dużej ilości składników odżywczych. Kakao chroni przed wolnymi rodnikami i zakrzepami, poprawia krążenie krwi i redukuje ciśnienie. Ziarna kakaowca stymulują także produkcję tlenku azotu we wnętrzu tętnic oraz zwiększają poziom „dobrego cholesterolu”. Kakao wspomaga pamięć i koncentrację. Jest produktem bezpiecznym dla dzieci oraz u osób starszych, u których ogranicza ryzyko demencji starczej.

Kakao może być spożywane w formie napoju, a także stosowane jako dodatek do różnego rodzaju deserów, na przykład lodów, ciastek i ciast. Można także dodać je do kawy albo do koktajlu, w celu poprawy ich smaku.

Ziarna kakaowca chronią przed wolnymi rodnikami i zapobiegają utlenianiu cholesterolu LDL. Zapobiegają tworzeniu się skrzepliny, stymulują produkcję tlenku azotu we wnętrzu ścian tętnic i poszerzenie tętnic, umożliwiając łatwy przepływ krwi i obniżając ciśnienie krwi. Ponadto ziarna kakaowca, czyli również gorzka czekolada oraz naturalne kakao oddziałując na naczyniach krwionośnych, zwiększają przepływ krwi do mózgu oraz poprawiają poziom "dobrego cholesterolu" HDL.

Co ciekawe, dwie łyżki naturalnego kakao mają więcej antyoksydantów niż cztery filiżanki zielonej herbaty, jedna szklanka jagód lub półtorej filiżanki czerwonego wina.

 

Skład: kakao w proszku*, węglan potasu (regulator kwasowości) (*składniki ekologiczne)

Waga: 75g

 

Wartość odżywcza w 100g:

  • Wartość energetyczna - 1388 kJ / 332 kcal
  • Tłuszcz - 21,0 g
  • w tym nasycone kwasy tłuszczowe - 13,2 g
  • Węglowodany - 12,4 g
  • w tym cukry - 0,3 g
  • Błonnik - 30,8 g

Napisz opinię

Kakao w proszku Fair Trade BIO 75g

Ziarna kakaowca to niezwykle cenne źródło wszelkich minerałów. Dostarczają znaczne ilości magnezu, chromu, dobrze przyswajalnego przez organizm wapnia. Są największym naturalnym źródłem żelaza, manganu, a także są jednym z najlepszych źródeł cynku i miedzi. 

Napisz opinię

Zobacz też

Z kategorii

Zawartość koszyka

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki

Ostatnio oglądane