Kakao sproszkowane o obniżonej zaw. tluszczu BIO 200g (Bio Ameryka)

Kakao sproszkowane o obniżonej zaw. tluszczu BIO 200g (Bio Ameryka) 3.50 2

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 3.50 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 2

cena: 14,50 zł

Opis produktu

Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzuje się wytrawnym kakaowym smakiem. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.

Nowość
Strefa zakupów

- +

Porównaj

 
Szczegółowy opis produktu

Niezwykłe właściwości prozdrowotne kakaowca często przypisywane są czekoladzie. Jednak to właśnie jego ziarna odpowiadają za poprawę kondycji ogólnej organizmu. Podobnie jak w przypadku innych produktów naturalnych, nie bez znaczenia pozostaje jakość wykorzystywanej rośliny. Wyłącznie wysokiej jakości ziarna kakao zawiera wszystkie deklarowane substancje i pozwala cieszyć się szerokim zastosowaniem medycznym.

Kakao pochodzące z upraw ekologicznych jest doskonałą propozycją dla osób, które chcą mieć pewność, że kupują pełnowartościowy produkt. Drzewa wrastające na bogatym w składniki mineralne terenie są w stanie przekazać swoim owocom wszystko, co w naturze najlepsze. Dzięki kontrolowanemu procesowi uprawy, co potwierdza znacznik BIO, mamy pewność, że pozyskane kakao jest nie tylko zdrowe, ale i smaczne. Jakość ziaren wpływa bowiem przede wszystkim na jego walory smakowe.


Proces produkcyjny sproszkowanego kakao został jak najbardziej uproszczony, byś mógł cieszyć się jak najmniej przetworzonym produktem. Jedyną wprowadzoną modyfikacją było odtłuszczenie ziaren kakaowca dla zmniejszenia kaloryczności uzyskanego dodatku. W opakowaniu, które trafia na Twój stół pozostają więc jedynie najcenniejsze składniki, które korzystnie wpłyną na:

  •          Poprawę pamięci i koncentracji
  •          Uzupełnienie niedoborów magnezu i redukcję stresu
  •          Zapobieganie chorobie niedokrwiennej serca oraz udarowi mózgu
  •          Przeciwdziałanie kamicy nerkowej
  •          Poprawę kondycji skóry, włosów i paznokci
  •          Zwiększenie możliwości poznawczych i fizycznych
  •          Prowadzone badania postulują także wydłużanie życia przez kakao oraz stosowanie go w profilaktyce chorób nowotworowych, jednak kierunek ten wymaga zebrania większej ilości dowodów

Pełnowartościowe kakao ekologiczne odznacza się wyrazistym, głębokim i zdecydowanym smakiem. Z uwagi na wysokie skondensowanie smaku, w odbiorze niektórych może być lekko gorzkawe. Z uwagi na fakt, że jest to kakao beztłuszczowe, polecane jest osobom na diecie, które kontrolują ilość spożywanych kalorii. Doskonale spisuje się do przyrządzania naleśników, ciast, przyozdabiania deserów oraz przygotowania napojów.

Waga netto: 200 g

Skład: kakao sproszkowane o obniżonej zawartości tłuszczu* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

Wartość odżywcza na 100g

Wartość energetyczna - 1475 kJ / 354 kcal

  • Tłuszcz - 11 g
  • w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 6,8 g
  • Węglowodany - 19,5 g
  • w tym cukry - 2,4 g
  • Błonnik - 32,5 g
  • Białko - 28 g

 

Inf. alergenna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.

UWAGA OPIS AUTORSKI FITNESS-FOOD.PL – kopiowanie oraz rozpowszechnianie ww. opisu produktu jest zabronione. Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. nr 90, poz. 631 z późn. zm.) Cena za wykorzystanie jednego opisu naszego autorstwa wynosi 10.000 zł netto.

Napisz opinię

Kakao sproszkowane o obniżonej zaw. tluszczu BIO 200g (Bio Ameryka)

Ekologiczne sproszkowane kakao otrzymane z najwyższej jakości ziaren kakaowca. Charakteryzuje się wytrawnym kakaowym smakiem. Polecamy jako składnik deserów, wypieków oraz innych przekąsek.

Napisz opinię

Z kategorii

Zawartość koszyka

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki

Ostatnio oglądane