Bulgur (kasza) BIO 500g

Bulgur (kasza) BIO 500g 5.00 1

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 5.00 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 1

cena: 7,20 zł

Opis produktu

Charakterystyczna dla kuchni bliskowschodniej kasza bulgur to obok ryżu podstawowy składnik diety z tego rejonu świata. Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy. Polecany jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.

Bio Planet
Nowość
Strefa zakupów

- +

Porównaj

 
Szczegółowy opis produktu

Charakterystyczna dla kuchni bliskowschodniej kasza bulgur to obok ryżu podstawowy składnik diety z tego rejonu świata. Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy.  Polecamy jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.    

Sposób przygotowania:                                                          

Bulgur zalać lekko osolonym wrzątkiem w proporcji 1:2,5 (1 porcja kaszy na 2,5 porcje wody), gotować bez przykrycia ok. 7 min. Nastepnie zdjąć z ognia, przykryć i pozostawić do spęcznienia.

Waga: 500g     

Przykładowy przepis z wykorzystaniem kaszy bulgur: Sałatka z kaszy bulgur ze szparagami, suszonymi pomidorami i serem feta.

Składniki (1-2 porcje)

  • 100g kaszy bulgur
  • pół pęczka zielonych szparagów
  • 1/4 kostki sera feta
  • 4 suszony pomidory w oliwie
  • sól i pieprz do smaku
  • opcjonalnie: prażone pestki dyni

Przygotowanie:

Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu.

Po ostygnięciu kaszy dodajemy pokrojone w kostkę i również ugotowane zielone szparagi.

Dodajemy pokrojony w kostkę ser feta oraz suszone pomidory. Całość mieszamy.

Efekt końcowy widoczny na zdjęciu poniżej :)

sałatka z kaszą bulgur z zielonymi szparagami

Napisz opinię

Bulgur (kasza) BIO 500g

Charakterystyczna dla kuchni bliskowschodniej kasza bulgur to obok ryżu podstawowy składnik diety z tego rejonu świata. Ekologiczny bulgur to rodzaj kaszy otrzymywanej z gotowanych, wysuszonych i gniecionych ziaren pszenicy. Polecany jako dodatek do zapiekanek, sałatek, farszów oraz jako składnik drugich dań.

Napisz opinię

Zapisz się do Newslettera na dole strony.

Dotyczy zamówień opłaconych przelewem bankowym.

Zobacz też

Z kategorii

Zawartość koszyka

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki

Ostatnio oglądane