Krem migdałowy BIO (Terrasana)

Krem migdałowy BIO (Terrasana) 4.50 6

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 4.50 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 6

cena: 28,50 zł

Opis produktu

Migdały są bogatym źródłem jedno i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, obnizających poziom złego cholesterolu (LDL) we krwi. Już jedna garść migdałów potrafi znacząco zredukować ryzyko chorób niedokrwiennych serca.

Terrasana
Nowość
Strefa zakupów

- +

Porównaj

 
Szczegółowy opis produktu

Jak wiadomo migdały korzystnie wpływają na skórę, ponieważ dzięki zawartości witaminy E opóźniają procesy starzenia się. Ponadto dostarczają cynku i żelaza potrzebnego anemikom, witamin z grupy B sprzyjających koncentracji i pamięci, a zawarty w nich magnez chroni przed stresem.

Masło migdałowe to można powiedzieć, jeszcze bardziej wartościowa wersja masła orzechowego. Jest to co prawda smakołyk o wysokiej wartości energetycznej ale w odpowiednich dawkach i  spożywany z wybranymi produktami wcale nie musi być tuczący.

Łyżka masła migdałowego do porannej owsianki z płatków orkiszowych, ulubionych owoców i bakalii może nadać temu juz i tak pysznemu śniadaniu jeszcze przyjemniejszego smaku. Zamiast kupować mocno słodzone batoniki musli, możesz wykorzystać masło migdałowe do upieczenia swoich własnych, domowych batoników owsianych. Co bardziej kreatywni z Was mogą spróbować także przygotowania sałatki z sosem na bazie masła migdałowego. Masło wymieszane z oliwą z oliwek, świeże liście rukoli, kawałki owoców, pestek i orzechów. Wszystko zależy od Twojej fantazji, próbuj, eksperymentuj i pochwal się efektami na naszym Fan Page'u.

Masło migdałowe Bio 100% od firmy Terrasana to idealna propozycja dla osób, używających na co dzień masła orzechowego i chcących dokonać zarówno jakościowej jak i smakowej zmiany. Migdały, posiadają bowiem liczne właściwości zdrowotne. Stanowią bogate źródło jedno i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, które pozwalają na obniżenie poziomu złego cholesterolu we krwi (LDL). Poza kwasami tłuszczowymi, migdały zawierają również liczne składniki mineralne i odżywcze. To właśnie migdały stanowią bogate źródło witaminy E oraz witamin z grupy B. Co ważne, wykorzystane w produkcie migdały BIO pochodzą z ekologicznych upraw rolnych.

Migdały posiadają następujące właściwości zdrowotne i odżywcze:

  • źródło cynku i żelaza (szczególnie ważne w przypadku anemików)
  • źródło białka,
  • korzystny wpływ na skórę i opóźnianie procesów starzenia dzięki witaminie E,
  • znacząca redukcja ryzyka chorób niedokrwiennych serca,
  • redukcja stresu dzięki magnezowi,
  • lepsza pamięć i koncentracja dzięki witaminom z grupy B,
  • wysoka wartość energetyczna.

Masło migdałowe poza swoimi właściwościami to jednak przede wszystkim wspaniały smak! Migdały stanowią przysmak niemal w każdym zakątku świata. Masło migdałowe wykorzystywane może być jako dodatek do potraw, poprawiający ich smak. Szczególnie często używane jest w przypadku śniadań, dzięki swojej wartości energetycznej, ale również (a może i przede wszystkim!) smakowej. Masło orzechowe może być używane jako smarowidło do pieczywa, dodatek do owsianki (np. z płatkami orkiszowymi, owocami i bakaliami), składnik samodzielnie pieczonych ciast i batonów czy dodatek do sosów (np. z oliwą z oliwek, rukolą, kawałkami owoców, pestek i orzechów).

Skład: migdały BIO z ekologicznych upraw rolnych       

Wartość  odżywcza w 100g:

  • Wartość energetyczna 591kcal
  • Białko 19g
  • Węglowodany 5g
  • Tłuszcz 55g

Waga: 250g lub 500g

UWAGA OPIS AUTORSKI FITNESS-FOOD.PL – kopiowanie oraz rozpowszechnianie ww. opisu produktu jest zabronione. Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. nr 90, poz. 631 z późn. zm.) Cena za wykorzystanie jednego opisu naszego autorstwa wynosi 10.000 zł netto.

Napisz opinię

Krem migdałowy BIO (Terrasana)

Migdały są bogatym źródłem jedno i wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, obnizających poziom złego cholesterolu (LDL) we krwi. Już jedna garść migdałów potrafi znacząco zredukować ryzyko chorób niedokrwiennych serca.

Napisz opinię

 
Komentarze(2)
2017-11-08
To jest masło!

Nie to co te podróbki z orzechów arachidowych, które w sumie wcale nie są orzechami ;) xD

  • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
  • (0) (0)
2014-06-03
Ulubieniec

Najlepsze masło orzechowe jakie kiedykolwiek jadłam!

  • Czy ten komentarz był dla Ciebie użyteczny?
  • (0) (0)

Napisz swoją opinię!

Z kategorii

Zawartość koszyka

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki

Ostatnio oglądane