Makaron razowy spaghetti (semolina) BIO 500g (Alce Nero)

Twoja ocena została dodana.
Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.
Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.





Liczba oddanych głosów: 1
cena: 7,10 zł
Opis produktu
Pszenica durum czyli twarda pszenica makaronowa to rodzaj pszenicy, wykorzystywanej do produkcji makaronów. Różni się od innych rodzajów pszenicy większą twardością i żółtym kolorem. Dzięki tym właśnie właściwościom makaron zyskuje charaktersytyczną konsystencję i kolor.
Dania makaronowe od dłuższego czasu cieszą się złą sławą. Zarzucana wysoka kaloryczność oraz niewielkie wartości składników odżywczych przypisywane są zarówno tłustym sosom, jak i tradycyjnemu białemu makaronowi pszennemu. Zdecydowanie zdrowszą alternatywą będzie razowy makaron spaghetti, z którego przygotujemy nie tylko smaczne, ale i zdrowe dania.
Makaron razowy Semolina powstał z ekologicznej mąki. Pełny przemiał pszenicy durum pozwala na pełne zachowanie witamin i minerałów zawartych w roślinie, czego nie obserwujemy w klasycznych makaronach typu spaghetti. Kontrolowany proces wzrastania pszenicy pozwala nabyć pewność, że każde z trafiających do produkcji ziaren jest pełnowartościowe. Rośliny wzrastające na dobrym jakościowo gruncie zapewniają nie tylko bogactwo składników odżywczych, ale i głęboki, niepowtarzalny smak, który jest tak istotny w daniach makaronowych.
Żaden smakosz spaghetti nie może pozwolić sobie na rozgotowany, lepki makaron. Makaron razowy Semolina staje na wysokości zadania i zapewnia możliwość przygotowania dań al dente. Podczas gotowania zachowuje swoją fakturę, nie pochłania zbyt dużej ilości wody, a także nie zaczyna się kleić. Jest idealną, sypką propozycją makaronową, która nigdy nie zawiedzie Cię w kuchni.
Stosowanie makaronu razowego wysokiej klasy niesie za sobą szereg korzyści zdrowotnych, które odczujemy w codziennym funkcjonowaniu:
- Jako źródło węglowodanów złożonych zapobiegnie nagłym wyrzutom insuliny i napadom głodu; zapewni stałą i stopniową podaż energii
- Dzięki wysokiej zawartości błonnika wspomoże trawienie, odchudzanie oraz zapewni sytość
- Dostarczy m.in. fosforu, potasu, cynku, magnezu, selenu, żelaza, wapnia
- Zmniejszy odkładanie złego cholesterolu
- Uzupełni niedobory witamin z grupy B oraz witaminy E cennej dla estetyki skóry
Makaron razowy jest produktem odpowiednim dla każdego. Ze smakiem zajadają się nim zarówno dzieci, jak i dorośli. Dzięki optymalnemu rozkładowi składników odżywczych, stosowany jest przez osoby żyjące aktywnie. Doskonale spisuje się zarówno w klasycznych posiłkach, jak i na diecie redukcyjnej.
Skład: Mąka z twardej pszenicy durum z pełnego przemiału, woda.
Waga: 500g
Kraj pochodzenia: Włochy - produkt rolnictwa ekologicznego.
UWAGA OPIS AUTORSKI FITNESS-FOOD.PL – kopiowanie oraz rozpowszechnianie ww. opisu produktu jest zabronione. Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. nr 90, poz. 631 z późn. zm.) Cena za wykorzystanie jednego opisu naszego autorstwa wynosi 10.000 zł netto.
Social Media