Makaron razowy spaghetti (semolina) BIO 500g (Alce Nero)

Makaron razowy spaghetti (semolina) BIO 500g (Alce Nero) 4.50 2

Twoja ocena została dodana.

Wystąpił błąd podczas dodawania oceny.

Tylko zalogowani klienci mogą oceniać produkty.

ocena: 4.50 / 5
Nie oceniłeś jeszcze tego produktu.
Liczba oddanych głosów: 2

cena: 7,10 zł

Opis produktu

Pszenica durum czyli twarda pszenica makaronowa to rodzaj pszenicy, wykorzystywanej do produkcji makaronów. Różni się od innych rodzajów pszenicy większą twardością i żółtym kolorem. Dzięki tym właśnie właściwościom makaron zyskuje charaktersytyczną konsystencję i kolor.

Alce Nero
Nowość
Strefa zakupów

- +

Porównaj

 
Szczegółowy opis produktu

Dania makaronowe od dłuższego czasu cieszą się złą sławą. Zarzucana wysoka kaloryczność oraz niewielkie wartości składników odżywczych przypisywane są zarówno tłustym sosom, jak i tradycyjnemu białemu makaronowi pszennemu. Zdecydowanie zdrowszą alternatywą będzie razowy makaron spaghetti, z którego przygotujemy nie tylko smaczne, ale i zdrowe dania.

Makaron razowy Semolina powstał z ekologicznej mąki. Pełny przemiał pszenicy durum pozwala na pełne zachowanie witamin i minerałów zawartych w roślinie, czego nie obserwujemy w klasycznych makaronach typu spaghetti. Kontrolowany proces wzrastania pszenicy pozwala nabyć pewność, że każde z trafiających do produkcji ziaren jest pełnowartościowe. Rośliny wzrastające na dobrym jakościowo gruncie zapewniają nie tylko bogactwo składników odżywczych, ale i głęboki, niepowtarzalny smak, który jest tak istotny w daniach makaronowych.


Żaden smakosz spaghetti nie może pozwolić sobie na rozgotowany, lepki makaron. Makaron razowy Semolina staje na wysokości zadania i zapewnia możliwość przygotowania dań al dente. Podczas gotowania zachowuje swoją fakturę, nie pochłania zbyt dużej ilości wody, a także nie zaczyna się kleić. Jest idealną, sypką propozycją makaronową, która nigdy nie zawiedzie Cię w kuchni.

Stosowanie makaronu razowego wysokiej klasy niesie za sobą szereg korzyści zdrowotnych, które odczujemy w codziennym funkcjonowaniu:

  •          Jako źródło węglowodanów złożonych zapobiegnie nagłym wyrzutom insuliny i napadom głodu; zapewni stałą i stopniową podaż energii
  •          Dzięki wysokiej zawartości błonnika wspomoże trawienie, odchudzanie oraz zapewni sytość
  •          Dostarczy m.in. fosforu, potasu, cynku, magnezu, selenu, żelaza, wapnia
  •          Zmniejszy odkładanie złego cholesterolu
  •          Uzupełni niedobory witamin z grupy B oraz witaminy E cennej dla estetyki skóry

Makaron razowy jest produktem odpowiednim dla każdego. Ze smakiem zajadają się nim zarówno dzieci, jak i dorośli. Dzięki optymalnemu rozkładowi składników odżywczych, stosowany jest przez osoby żyjące aktywnie. Doskonale spisuje się zarówno w klasycznych posiłkach, jak i na diecie redukcyjnej.

 

Skład: Mąka z twardej pszenicy durum z pełnego przemiału, woda.

Waga: 500g 

Kraj pochodzenia: Włochy - produkt rolnictwa ekologicznego. 

 

UWAGA OPIS AUTORSKI FITNESS-FOOD.PL – kopiowanie oraz rozpowszechnianie ww. opisu produktu jest zabronione. Zgodnie z Ustawą z dnia 4 lutego 1994 r. o prawie autorskim i prawach pokrewnych (Dz. U. z 2006 r. nr 90, poz. 631 z późn. zm.) Cena za wykorzystanie jednego opisu naszego autorstwa wynosi 10.000 zł netto.

Napisz opinię

Makaron razowy spaghetti (semolina) BIO 500g (Alce Nero)

Pszenica durum czyli twarda pszenica makaronowa to rodzaj pszenicy, wykorzystywanej do produkcji makaronów. Różni się od innych rodzajów pszenicy większą twardością i żółtym kolorem. Dzięki tym właśnie właściwościom makaron zyskuje charaktersytyczną konsystencję i kolor.

Napisz opinię

Zobacz też

Z kategorii

Zawartość koszyka

Brak produktów

Do ustalenia Wysyłka
0,00 zł Razem

Zobacz koszyk

Szukaj

Menu

Zawartość schowka

Brak produktów

Zobacz schowki

Ostatnio oglądane